Caravana campaniei ARIPI FRÂNTE la Râmnicu Vâlcea

0

Miercuri, 20 septembrie 2017, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Județeană Vâlcea “Antim Ivireanul”, a fost organizat un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie, la care, alături de Asociația Necuvinte și Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, au participat doamna subprefect Aurora Gherghina, doamna Mihaela Andreianu – consilier județean și președinta OFL Vâlcea, doamna Elena Micuț – sefa Serviciului Probațiune, dar și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, ai Inspectoratului Școlar, ai ONG-urilor și presa locală.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei “Aripi Frânte”, lansat la data de 1 iulie 2016, de către Asociaţia Necuvinte, în colaborare cu Poliţia Română. La această întâlnire, au avut loc dezbateri, discuţii interactive şi constructive între reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, ai asociaţiei iniţiatoare şi ceilalţi participanţi, pentru reducerea acestui tip de violenţă.

Din discuțiile purtate în timpul acestui eveniment, reprezentanții IPJ Vâlcea au transmis participanților faptul că încălcările ordinelor de protecție au început să fie pedepsite mai drastic ca practică generalizată, existând din ce în ce mai multe cazuri în care împotriva agresorului care încalcă prevederile unui ordin de protecție să fie emise mandate de reținere și arestare.

De asemenea, în perioada imediat următoare va urma o nouă distribuție de materiale preventive, parte din campania națională, punându-se accent pe mediul rural.

Violenţa în familie este un fenomen social complex, iar în acest domeniu poliţia acţionează pe următoarele paliere: prevenţie, monitorizare şi combatere. Este important ca astfel de fapte să fie sesizate poliţiei pentru a putea fi luate măsuri faţă de agresor şi pentru a ajuta victima să iasă dintr-o relaţie de tip abuziv.

 

Vizionați filmul documentar “Aripi Frânte”, care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here