Petre Silviu Neacșu, prefectul județului Olt, a transmis către unitățile administrativ-teritoriale Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă

0

Conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile din zona în care trăiesc şi informarea acestora cu privire la măsurile de prevenire şi comportament în diferitele situaţii cu care se pot confrunta reprezintă, pentru Instituția Prefectului – Județul Olt, o componentă deosebit de importantă în activitatea de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

În acest sens, în vederea informării populaţiei, prefectul județului Olt a transmis luni, 25 septembrie 2017, către toate unitățile administrativ-teritoriale Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă, întocmit la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ghidul conţine reguli şi măsuri pentru cetăţeni privind inundaţii, incendii, cutremure, furtuni, alunecări de teren, temperaturi extreme (caniculă, ger), epidemii, epizootii etc.,  dar şi informaţii generale privind  anunţarea unor situaţii de urgenţă, rezervele pentru situaţii de urgenţă, evacuarea etc.

Totodată, pentru asigurarea unei intervenţii prompte şi eficiente, prefectul județului consideră că se impune ca, pe lângă acţiunile de informare a populaţiei, autoritățile administrației publice locale să demareze şi o serie de exerciţii de simulare, pe tipuri de situaţii de urgenţă, la care să participe, pe lângă forţele de intervenţie, cât mai mulţi cetăţeni.

Astfel, prefectul județului a solicitat primarilor, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru sitații de urgență, să dispună astfel de exerciții la nivelul unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă.

Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă poate fi consultat accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (www.prefecturaolt.ro, secțiunea „Situații de urgență“).

“Plecând de la principiul că scopul nostru comun este acela de prevenire a situațiilor de urgență, dar și de gestionare corespunzătoare a acestora, avem rugămintea de a ne sprijini în mediatizarea acestor informații, astfel încât măsurile și regulile de prevenire să fie cunoscute de către toți cetățenii”, a declarat prefectul Petre Silviu Neacșu.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here