Și-a vândut sora de numai 14 ani pe 300 de euro, pentru prostituție în Turcia

0

Ostafe Jana Elena, din comuna Cungrea, județul Olt, a cumpărat o adolescentă în vârstă de numai 14 ani, pentru prostituție în Turcia!

La data de 20 septembrie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat (Z.C.C.) în vârstă de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii trafic de minori.

Procurorii DIICOT susțin că există suspiciunea rezonabilă că în anul 2013, individul Z. C. C., pe fondul unor probleme financiare, a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale Ostafe Jana Elena, de 31 de ani, din comuna Cungrea, contra sumei de 300 euro.

Z. C. C. și Ostafe Jana Elena au indus-o în eroare pe fată, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu Ostafe Jana Elena în vacanță în Turcia, sens în care părinții persoanei vătămate minore au dat o declarație notarială prin care și-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de Ostafe Jana Elena, prilej cu care au primit suma de 300 euro.

După câteva zile, persoana vătămată și Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, Ostafe Jana Elena i-a comunicat fetei faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituția, fapt cu care adolescenta nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste față de inculpata și amenințată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul Zamfir Constantin Cosmin să o oblige să practice prostituția.

Sub imperiul stării de teamă adolescenta a acceptat să practice prostituția, sens în care Ostafe Jana Elena îi aducea clienți cu care persoana vătămată întreținea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră, iar toate sumele de bani erau încasate de către Ostafe Jana Elena. Tânăra a fost obligată să practice prostituția în folosul inculpatei Ostafe Jana timp de 3 luni, până la data de 9 mai 2014, moment marcat de expirarea vizei de ședere pe teritoriul Turciei.

La data de 21 septembrie 2017, Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT BT OLT și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Z. C. C.

Marți, 26 septembrie 2017, Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT – Biroul Teritorial Olt și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului, față de Ostafe Jana Elena.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Olt.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here