Ateliere de jurnalism cultural susținute de Marius Constantinescu la Sibiu

0

Cunoscutul jurnalist cultural Marius Constantinescu va susține două ateliere cu tema rolului jurnalismului cultural în comunitate, miercuri și joi (4, 5 octombrie), la Librăria Habitus din Sibiu, de la ora 11.00.

Cele două evenimente se adresează studenților din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, tinerilor și elevilor pasionați de scris și interesați să urmeze o carieră în domeniul jurnalismului. De asemenea, sunt bineveniți în public și oamenii interesați de presa culturală și viitorul ei.

„Jurnaliştii culturali, cu foarte puţine excepţii, poartă o luptă continuă pentru timpul lor de emisie, pentru a-şi face vocea auzită. Călcătura unui jurnalist cultural este considerabil mai mică decât influenţa unui jurnalist pe teme politice sau socio-economice. Problemele noastre stringente sunt altele, dar, dacă vom conştientiza faptul că îmbogăţirea interioară, cultura, asanarea spirituală reprezintă de multe ori o necesitate pentru noi, atunci sigur că şi rolul unui jurnalist cultural va căpăta mai multă pondere”, spune Marius Constantinescu într-un interviu pentru Liternet.ro.

În cadrul celor două ateliere de la Sibiu, tinerii vor putea afla mai multe despre experiențele unui jurnalist cultural, presa culturală actuală, tehnici și metode de scriere jurnalistică, realizare reportaje și interviuri  etc.

După atelierele de jurnalism cultural, cei interesați se pot înscrie la partea practică a proiectului, urmând să documenteze evenimente și povești din comunitățile entice din Sibiu. Materialele realizate de tineri vor beneficia de mentorat și ghidaj din partea lui Marius Constantinescu, iar cele mai consistente și originale vor fi publicate în  ediția tipărită a revistei Capital Cultural, numărul 10.

Atelierele durează câte 90 de minute. Intrarea este liberă.

Pentru a vă înscrie la ateliere vă rugăm să solicitați rezervarea printr-un mail la adresa redacție@capitalcultural.ro.

Proiectul „Ateliere de jurnalism cultural”este realizat de Asociația Capital Cultural și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri: Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Librăria Habitus

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here