Infracțiuni și contravenții constatate de jandarmii olteni la sfârșit de săptămână

0

În perioada 28-30 septembrie 2017, Jandarmeria Olt a executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, cât și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite în domeniul silvic.

Pe timpul acțiunilor, doi bărbați au fost depistaţi în dreptul localităţii Dobroteasa, în timp ce se pregăteau să intre pe luciul de apă al Râului Olt, cu ajutorul unei bărci pneumatice, pentru a desfăşura activităţi de pescuit comercial cu unelte de tip setcă confecţionate din plasă monofilament şi trifilament, în lungime totală de 500 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Oamenii legii au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

În domeniul silvic, o patrulă de jandarmi din cadrul IJJ Olt a depistat 5 persoane care transportau cu 5 atelaje hipo, pe raza localităţii Băbiciu, în zona Barajului Frunzaru, cantitatea totală de 1,399 m.c. material lemnos din specia „frasin” şi 1,002 m.c. material lemnos din specia „stejar”, fără a deţine documente legale.

Cele cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare, materialul lemnos fiind predat organelor silvice.

De asemenea, au  fost depistate două persoane în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 1,064 metri cubi de material lemnos din specia „gârniţă”, provenită din tăierea, fără drept, a unor arbori din pădurea „Pogăneanca”, situată la marginea comunei Verguleasa şi aflată în administrarea Ocolului Silvic Vultureşti.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii faptelor de natură penală, prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. 

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here