Jandarmeria Olt asigură ordinea publică la festivalul Oktoberfest

0

În perioada 5 – 8 octombrie 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura ordinea şi siguranţa publică cu ocazia desfăşurării festivalului Oktoberfest, organizat în municipiul Slatina.

Jandarmii olteni vor fi sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Poliției Locale Slatina și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Vor fi organizate echipaje de intervenţie, pregătite să intervină operativ la solicitările cetăţenilor, precum şi în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Forţele de ordine vor avea în atenţie descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit fapte contrare legii, pentru ca fiecare participant să se simtă în siguranţă şi să se poată bucura de acest festival.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt face următoarele recomandări cetăţenilor:

  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să solicite ajutorul echipajelor aflate în misiune;
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
  • să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare, care pot atrage atenţia;
  • să nuşi lase copiii nesupravegheaţi;
  • să nu răspundă la provocări cu violenţă şi să evite implicarea în conflicte.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here