Mehedinți sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu – pompierii sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației

0

Începând de astăzi, 15 iunie 2020, și județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu ce vizează cantități de apă însemnate și intensificări puternice ale vântului, valabilă până la noapte, la ora 03.00.

Totodată, au intrat în vigoare două avertizări hidrologice: Cod Portocaliu pe râul Motru și Cod Galben pe râurile Drincea, Desnățui și Motru, valabile până mâine, la ora 14.00, respectiv ora 20.00, ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, dar și creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Pentru a veni în sprijinul populației, ISU Mehedinți a transmis înștiințări către comitetele locale pentru situații de urgență, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă. De asemenea, la nivelul tuturor subunităților inspectoratului au fost luate măsuri suplimentare, pompierii mehedințeni fiind pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, pompierii militari recomandă populaţiei să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, se face apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here