Începând cu data de 3 noiembrie, FORT organizează proteste de amploare în toată ţara

0

Menţinerea accizei aplicată carburanţilor la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport şi a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone, au determinat Federaţia Operatorilor Români de Transport să organizeze ample manifestaţii de protest, atât în Capitala cât şi la nivel naţional.

Pe data de 03 noiembrie, conform solicitării depuse la Primăria Capitalei, membrii FORT se organizează pentru a manifesta în Piaţa Victoriei şi pe centura Capitalei, după modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reuşit plafonarea tarifelor practicate de asiguratorii RCA.

În paralel, asociaţiile şi filialele membre FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa purtând în loc vizibil mesajul „Nu distrugeţi complet economia ! – Protest naţional ” iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.

Protestele au rolul de a determina Guvernul actual:

  1. Să renunţe la creşterea accizelor la carburanţi şi să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenţi/litru din acciza.
  2. Să introducă o simplificare de returnare a cotei părţi de acciza, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, returnarea să se facă pe baza facturii şi a desfăşurătorului de alimentari. Returnarea să nu fie condiţionată de artificii birocratice inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
  3. Să renunţe în totalitate la introducerea Split TVA. Din experienţa guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona că acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat şi îngreunează artificial activitatea sectorului privat care operează legal.
  4. Să rezolve problemele de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri şi pasageri.

5. Să îşi asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.

Federaţia Operatorilor Români de Transport

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here