Declarația președintelui Parlamentului European Antonio Tajani, după dezbaterea privind situația din Catalonia

0

Președintele Parlamentului European Antonio Tajani a încheiat dezbaterea privind evenimentele din Catalonia (referitor la Constituția, statul de drept și drepturile fundamentale în Spania), cu următoarele declaraţii:

“Aș dori să mulțumesc Comisiei Europene, gardianul Tratatelor, pentru poziția clară exprimată în acest plen. În lumina dezbaterii care a avut loc astăzi, și pentru a rezuma poziția exprimată de majoritatea membrilor din acest Parlament, aș dori să subliniez câteva elemente-cheie.

După cum ne învață istoria Uniunii Europene, în democrație, singura cale de urmat este să lucrăm împreună pentru armonie și unitate. Nimeni nu a apreciat evenimentele care au avut loc duminică. Cu toate acestea, deciziile unilaterale, inclusiv declarațiile de independență față de un stat suveran, sunt contrare ordinii juridice europene, provocând divizări periculoase.

Din partea acestui Parlament există un apel la un proces de deliberare calm și profund, care să încurajeze dialogul în Spania, respectând în același timp cadrul constituțional, inclusiv Statutul de Autonomie al Cataloniei, și care să readucă procesul politic în instituții.”

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here