Ultimele zile pentru transmiterea proiectelor Play Energy, programul educațional promovat de Enel România

0

Transmiterea proiectelor pentru programului educaţional PlayEnergy promovat de Enel România se apropie de final

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, Enel România reaminteşte că proiectul educational dedicat şcolilor gimnaziale şi liceelor, Play Energy, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, se apropie de încheierea etapei de transmitere a proiectelor, termenul fiind 10 octombrie.

PlayEnergy este programul educațional internațional al Grupului Enel care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândurile generațiilor tinere. Tema din acest an este “Eliberează-ţi energia!”, iar proiectele participante pot aborda subiecte precum: Eficienţă, Colaborare, Inovaţie, Tehnologie şi Accesibilitate.

S-au înscris în competiţie şcoli gimnaziale și licee atât din cele trei zone deservite de către companiile de distribuție ale Enel în România, cât şi în alte zone. Astfel, competiţia este deschisă şcolilor şi liceelor din următoarele oraşe: București, Ilfov, Giurgiu, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea, Dolj, Prahova, Bacău, Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Galați, Brăila şi Iași.

Profesorii ciclurilor gimnaziale şi liceale pot înscrie proiectele de participare la competiţie până marţi, 10 octombrie 2017. Proiectele realizate de echipe formate din maximum 5 elevi şi coordonate de câte un cadru didactic, pot fi prezentate în orice tip de format, de la prezentare power point, până la aplicaţii practice sau experimente. Anul acesta, cadrele didactice şi elevii au putut descărca gratuit kit-ul PlayEnergy 2017 de pe secţiunea dedicată PlayEnergy a site-ului www.enel.ro. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Participanţii mai pot accesa şi site-ul http://playenergy.enel.com, disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii şi elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.

După înregistrare, proiectele vor intra în etapa de selecţie regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național. În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de învăţământ, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și elevi, precum și instituția pe care o reprezintă, vor primi sponsorizări pentru susţinerea inovaţiei şi echipamente tehnice de ultimă generaţie, în cadrul unei gale ce va avea loc în luna decembrie.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here