Mehedinți: Lemne și drujbe furate dintr-o pădure din satul Vrancea – 5 persoane reținute de polițiști

0

Joi, 24 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Șimian au fost sesizați de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Devesel, paznic la o societate comercială, cu privire la faptul că în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2022, din interiorul unui vagon lăsat neasigurat, amplasat în pădurea din extravilanul satului Vrancea, s-au sustras două drujbe.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 23 noiembrie 2022, un angajat al unei societăți comerciale, ce se afla de pază la punctul de lucru din pădurea situată în satul Vrancea, și-ar fi contactat telefonic un prieten, un bărbat de 32 de ani, și i-ar fi propus să vină să îi dea lemne din parchetul ce îl avea în pază.

La discuțiile purtate cu acesta au participat și un minor de 14 ani, un bărbat de 20 de ani și o tânără de 19 ani, paznicul menționând că în vagonul societății s-ar afla și două drujbe.

Ulterior, prietenul paznicului, însoțit de minorul de 14 ani, tânăra de 19 ani și bărbatul de 20 de ani, s-au deplasat cu un autoturism spre punctul de încărcare a lemnelor din parchetul societății respective.

În apropierea societății, bărbatul de 20 de ani și tânăra de 19 ani au coborât din autoturism, astfel încât să nu fie observați de paznic, iar bărbatul de 32 de ani și minorul, în prezența paznicului, ar fi încărcat material lemnos fasonat, fără a plăti vreo sumă de bani paznicului.

Profitând de neatenția paznicului, bărbatul de 20 de ani, ajutat de tânăra de 19 ani, au sustras și cele două drujbe anterior menționate, părăsind împreună locația.

Cele patru persoane s-au deplasat la locuința tinerei, unde ar fi descărcat materialul lemnos și cele două drujbe, stabilind ca în ziua următoare să ofere spre vânzare cele două drujbe sustrase.

Joi, 24 noiembrie 2022, cele patru persoane au vândut drujbele unui bărbat.

Față de cele 5 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubașului.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de arbori, furt calificat și complicitate la furt de arbori și furt calificat.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here