În weekend-ul trecut, polițiștii vâlceni au constatat 12 contravenții la regimul silvic, aplicând amenzi de 54.000 de lei

0
imagine - ARHIVĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea acționează permanent pentru prevenirea și combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare, precum și controlul comercializării masei lemnoase.

Doar în acest weekend, polițiștii vâlceni au constatat 12 contravenții la regimul silvic, aplicând amenzi de 54.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat 305 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 60.000 de lei, astfel:

În perioada 3 – 6 octombrie 2017, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu Poliția Orașului Horezu și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în urma unei documentări, au organizat şi desfăşurat o acțiune de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, verificând 2 agenți economici, cu sediul în orașul Horezu și comuna Costești.

Cu acest prilej au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, de către cei doi agenți economici, motiv pentru care polițiștii i-au sancţionat contravenţional, cu amenzi în cuantum de 43.000 de lei și au dispus confiscarea fizică și valorică a 287,18 metri cubi de material lemnos, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, diverse specii, în valoare de peste 50.000 de lei.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here