Polițiștii mehedințeni au desfășurat o activitate de informare la Colegiul Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin

0

În baza Programului național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, la data de 18 octombrie 2017, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a desfăşurat o activitate de informare a elevilor de la Colegiul Naţional Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Scopul activităţii a constat în prezentarea conţinuturilor ilegale și riscurilor cu care se confruntă pe internet minorii (furt de date personale, pornografie infantilă, fraude informatice, etc.)

Acţiunea a urmărit informarea tinerilor elevi despre modul de funcţionare a platformei de raportare a abuzurilor de pe internet.

 Totodată, elevii au fost informaţi cu privire la importanţa sesizării cazurilor  de abuz în mediul online,  întrucât drepturile şi libertăţile copilului sunt prioritare.

A fost prezentat un ghid practic pentru elevi privind siguranța în mediul online și implicit pe rețelele de socializare, cât şi spoturi video de susținere a mesajului preventiv.

O altă temă abordată a constat în prevenirea consumului de alcool, tutun, substanțe interzise, fiind prezentate prevederi legislative care incriminează infracțiunile la regimul drogurilor.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here