Incendiu produs la un hotel din comuna vâlceană Măciuca

0
Imagine ARHIVĂ

Astăzi, 25 octombrie 2017, la ora 07.42, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un hotel în localitatea Măciuca.

Până la stingerea incendiului, a ars un perete despărțitor, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa  12 mp. De asemenea au fost degradate: mobilierul și instalația din două încăperi și zugrăveala de la parter.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  efectul termic al curentului electric din cauza unui consumator defect.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii militari vă reamintesc că trebuie respectate următoarele reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here