Calafat: Proiectul „Teen Talk – Curajul de a vorbi despre tine” derulat la Muzeul de Artă și Etnografie

0

În perioada 3-6 octombrie 2020, în cadrul Muzeului de Artă și Etnografie – Palatul Marincu din Calafat, se desfasoară activitățile proiectului „Teen Talk. Curajul de a vorbi despre tine”. 

„Teen Talk. Curajul de a vorbi despre tine” este un proiect inițiat de Asociația Culturală Philmys din București și  cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN). Proiectul este implementat în licee din Calafat, Giurgiu, Constanța, Cernavodă, Slobozia și Medgidia. Participarea este gratuită.

Proiectul propune abordarea unei teme actualmente sensibile (violența și abuzul emoțional în rândul tinerilor) și oferă o serie de activități educaționale prin care elevii pot să-și dezvolte, prin intermediul artelor performative și vizuale, dar și a atelierelor de educație non-formală, competențele emoționale, sociale, analitice și estetice.

Într -o primă etapă  propunem 4 tipuri de ateliere: scriere creativă, teatru, fotografie, film/animație video. În urma acestei etape urmărim sa obținem produse realizate de elevi: fotografii, texte, secvențe teatrale și clipuri video, care vor fi ulterior încărcate pe platforma online dedicată proiectului.

În a doua etapă a proiectului va fi organizată o gală în Calafat, în cadrul căreia toate produsele artistice create de elevi vor fi prezentate într-un eveniment de tip expoziție și proiecție de film.

În etapa finală, creațiile tuturor participanților din cele 6 orașe în care este implementat proiectul vor face obiectul unui eveniment-gală în București.

Parteneri: Asociația Universitur, Facultatea de Geografie a Universității din București

***

Asociația Culturală Philmys activează în domeniul artelor vizuale și performative și desfășoară activități culturale și educative în București și în țară.

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here