Activitate preventivă desfășurată de polițiștii doljeni în parcarea unui centru comercial situat pe Calea Severinului din Craiova

0

Miercuri, 15 noiembrie 2017, ofițerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova –  Secția 1 Poliție au desfăşurat o activitate preventivă în parcarea unui important centru comercial situat pe Calea Severinului din Craiova.

În cadrul acestei activități, posesorii de autoturisme au fost informaţi de polițiști cu privire la măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din autovehicule.

Fly-erele conţinând recomandări preventive au fost distribuite personal conducătorilor auto care se aflau la volanul sau au fost așezate sub stergătoarele de parbriz ale autoturismelor în care erau lăsate bunuri la vedere.

Polițiștii doljeni vin în întâmpinarea cetățenilor cu o serie de recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din autoturisme:

  • Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
  • Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi(chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special în cazul femeilor), acţionati sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.
  • Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri  în torpedou.
  • Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
  • Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi 
  • Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
  • Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
  • În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu umblaţi în maşină, ci  sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

 În situaţia în care,  în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate,  vă recomandăm:

 Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră!

  • Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, telefoane mobile, laptopuri, etc.)  la vedere şi  asigurați autoturismul, chiar dacă lipsiți doar câteva minute!
  • Dupa ce scoateţi din portbagaj roata de rezervă şi  uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a  începe operaţiunea de schimbare a roţii!         

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here