Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea – Cozia s-a alăturat Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania FEMEILE ȘI DIABETUL ZAHARAT

0

Marți, 14 noiembrie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta FEMEILE ȘI DIABETUL ZAHARAT, Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea – Cozia s-a alăturat Societatii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

Așadar, anul acesta ne-am propus să ne unim forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos.

În parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul”, clubul Rotary Râmnicu Vâlcea – Cozia a organizat o sesiune de dezbatere asupra acestui subiect susținută de 3 invitați speciali: Dr. Ounounou Wangobila – medic primar cardiolog, Dr. Victoria Gherzan – medic primar ginecolog, Dr. Adrian Bănățeanu – specialist medicina de familie

Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații.

Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina SRDNBM.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here