Contract de finanţare semnat pentru Centrul de management integrat al deşeurilor de la Roeşti

0

Miercuri, 22 noiembrie 2017, la Ministerul Fondurilor Europene, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, împreună cu ministrul Marius Nica, au semnat contractul de finanțare pentru realizarea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Roești.

“Astăzi, 22 noiembrie, la Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu domnul ministru Marius Nica, am semnat contractul de finanţare pentru realizarea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Roeşti din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea.

De ce este vorba despre centru şi nu despre groapă de gunoi? Pentru că la Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, aici vorbim despre o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică, prin care acestea vor deveni compost, şi despre un depozit ecologic pentru deşeuri.

Aceste trei componente dau denumirea şi funcţionarea sub forma unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor. În comuna Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, prin acest proiect realizându-se, de fapt, o investiţie ecologică destinată gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea.

Vreau să le mulţumesc tuturor celor care de-a lungul timpului s-au implicat în acest proiect”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here