7 din 10 români nu ar pleca din țară pentru un salariu mai bun și mai mult de 8 din 10 consideră că o Românie mai bună depinde doar de noi

0
  • 83% dintre români consideră că o Românie mai bună depinde de fiecare dintre noi și doar 13% văd în clasa politică factorul decisiv în acest sens
  • 7 din 10 români declară că nu ar pleca din România pentru un salariu mai mare și 8 din 10 au prieteni care s-au întors sau vor să se întoarcă în țară
  • 4 din 10 români vor să meargă la parada militară de 1 Decembrie, iar 3 din 10 profită de zilele libere să vadă un loc frumos din România
  • Ștefan cel Mare – personajul istoric preferat de români, la mică distanță de Vlad Țepeș și Mihai Viteazul

Cu un nou 1 Decembrie bătând la ușă, discuțiile despre români și România sunt mai prezente decât de obicei. Am vrut să aflăm mai multe despre cum văd românii țara noastră, viitorul ei, valorile noastre și specificul românesc, așa că am organizat un sondaj online pe www.colorescu.ro/blog și pe pagina de Facebook ColorEscu, la care au răspuns 780 de români din țară și de peste hotare.

Dintre aceștia, 83% consideră că o Românie mai bună depinde de fiecare dintre noi, 13% văd răspunzătoare clasa politică, iar câte 2% au menționat instituțiile publice și situația internațională ca factori decisivi.

Un rezultat poate surprinzător pentru unii este că 72% dintre respondenți declară că nu ar pleca din România pentru un salariu mai mare, iar 79% precizează că au prieteni care s-au întors sau vor să se întoarcă în țară după ce au trăit în afara granițelor.

Românul, cu bune și cu rele

Se pare că românul se vede ca fiind bun și ospitalier, aceasta fiind declarația a 61% dintre participanții la sondaj, următoarele valori menționate ca definitorii pentru români fiind istețimea, spiritul practic, hărnicia și cinstea.

Am vrut să vedem și cum se ”critică” românii, așa că am aflat că 41% dintre ei consideră că lipsa spiritului civic este principalul defect al conaționalilor noștri. Prea multă toleranță pare a fi un alt defect al românilor, fiind menționat de 32% dintre participanții la sondaj. Lipsa de educație și de onestitate le urmează cu 20%, respectiv 7%.

Când vine vorba despre a avea o părere generală negativă despre România, 55% dintre participanții la sondajul ColorEscu consideră că cei care spun asta privesc exclusiv părțile negative ale țării noastre. 39% consideră ca nu cunoști cu adevărat România și românii dacă ai această opinie și doar 6% consideră că cei care au o părere negativă despre România….au dreptate.

Ce facem de 1 Decembrie?

Iubitori mai entuziaști sau mai reținuți ai României, 38% dintre cei care au participat la sondaj se pare că vor să marcheze ziua de 1 Decembrie mergând la parada militară. 30% vor merge să viziteze un loc frumos din România, profitând de zilele libere, 17% vor urmări festivitățile la televizor, 12% vor profita de aceste zile să se odihnească acasă și doar 3% nu vor sărbători în niciun fel Ziua Națională.

Ce-am mai aflat despre români

Încercând să cunoaștem mai bine românii interesați să participe la sondajul ColorEscu, am aflat că 98% dintre ei declară că le plac hainele inspirate de tradițiile românești, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Încă de la intrarea în piața din România, ColorEscu s-a remarcat ca brand a cărui misiune este să readucă la viață elementele și simbolurile tradiționale românești, reinterpretându-le în notă modernă pe haine în tendințe.

În ceea ce privește personajele istorice preferate de români, acestea sunt, în ordine: Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Decebal, Burebista și Tudor Vladimirescu.

Dintre cei 780 de participanți la sondaj, 78% au fost femei și 22% bărbați, 41% au vârste între 35 și 55 de ani, 40% între 26-34 de ani, 13% între 18 și 25 de ani și 6% peste 55 de ani. De asemenea, 98% dintre respondenți trăiesc în România, doar 2% fiind peste hotare.

***

Despre ColorEscu

Promotor al valorilor și al frumuseților autentic românești, ColorEscu este un brand de tricouri și accesorii originale, cu design modern, pe alocuri „jucăuş”, inspirat din elementele şi simbolurile noastre tradiţionale.

Produsele ColorEscu se adresează unui public larg și sunt incluse într-o serie de colecții precum ”Iubesc românește”, ”Român și Pot”, ”De poveste” sau cunoscuta colecție de Tricouri Dacice.

Printate prin cele mai noi tehnologii disponibile pe tricouri de calitate superioară, produsele ColorEscu se găsesc în magazinul online www.colorescu.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here