RAZIE în Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi

0

Marți, 28 noiembrie 2017, în judeţul Dolj, a fost organizată şi executată o acţiune în sistem integrat la care au participat efective de poliţie din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj – Serviciul Rutier, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, dar şi polițiști din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi.

Acțiunea a vizat asigurarea unui climat de siguranţă civică şi crearea cadrului operaţional necesar desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional.

Polițiștii doljeni și cei din Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți au vizat, în cadrul activităților desfășurate în cursul zilei de ieri, prevenirea evenimentelor rutiere, astfel urmărindu-se creșterea gradului de siguranță rutieră.

Peste 80 de polițiști au participat la acțiunea organizată miercuri, 28 noiembrie a.c., prezenți fiind, de asemenea, și inspectori RAR și ANAF.

Astfel, în județul Mehedinți, au fost instituite mai multe filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 700 autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 503 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru viteză regulamentară; 122 pentru neportul centurii de siguranță, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 12 pentru defecțiuni tehnice, 11 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului fără handfree, 10 amenzi au fost aplicate pentru staționări, iar 29 sancțiuni au fost aplicate pietonilor.

34 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 4 pentru viteză, 2 pentru alcool, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 11 pentru nerespectarea semaforului, iar alte 3 pentru depășire neregulamentară. De asemenea, au fost reținute 25 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate și 3 fapte penale, situații în care au fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, SIC Dolj, şi lucrători din cadrul IPJ Gorj – Serviciul Rutier, l-au depistat pe V.MIRCEA, 30 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe bld. 1 Mai din municipiul Craiova, un autoturism având montate plăcuţe cu număr atribuite unui alt autoturism. S-a întocmit dosar penal conform prevederilor legale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here