Razie în zona barurilor şi discotecilor din județul Dolj

0
În seara zilei de vineri, 15 decembrie 2017, IPJ Dolj a fost organizat o razie pe două module, între orele 17.00 -20.00, pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere şi între orele 20.00 -24.00, pentru pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale ce se comit în zona barurilor şi discotecilor, pe raza judeţului Dolj.
Total efective participante: 218, din care: 212 poliţişti, după cum urmează :
  -153 de la structurile de ordine publică ,
 – 29 de polițiști de la formațiunile de poliție rutieră,
–  27 de polițiști din cadrul formațiunilor de investigaţii criminale ,
–  3 polițiști de la alte structuri ,
–  6 jandarmi.
Activităţi desfăşurate:  filtre rutiere = 37; baruri/discoteci verificate = 91; autovehicule controlate = 929;  persoane legitimate = 1185; controale corporale = 214; bagaje controlate = 43; persoane conduse la sediul poliţiei = 12; verificări în bazele de date = 144.         
 
Rezultate obţinute:

Infracţiuni constatate = 9, din care:

  • infracţiuni judiciare = 2; i
  • nfracţiuni la regimul circulaţiei rutiere = 5;
  • infracţiuni prevăzute de legi speciale = 2;
Autori infracţiuni depistaţi = 8; sancțiuni contravenționale aplicate = 258, din care: Legea nr. 61/1991R = 37, O.U.G. 195/2002 = 209, Legea nr.12/1990 R= 6, Alte acte normative = 6.
Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști a fost de peste 89 500 lei.
Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost de 1200 lei.
Permisele de conducere reţinute de oamenii legii au fost în număr de 12, din care: pentru alcool -6.
Totodată au fost retrase 10 certificate de înmatriculare retrase  De asemenea, a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
        
Exemple:
În ziua de 15.12.2017, în jurul orei 2100, în cadrul raziei, lucratori din cadrul Sectiilor 1, 2 și 6 Poliție Craiova, au depistat în interiorul unei săli de pariuri , situată în cartierul 1 Mai din Craiova, un tânăr în vârstă de 22 ani, student în anul V la Facultatea de Medicină și Farmacie Craiova, având asupra sa un grinder metalic (dispozitiv de mărunțit) în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde oliv cu miros specific.
Tânărul a fost condus la sediul Secției 2 Poliție unde au fost întocmite acte premergatoare pentru săvârsirea infracțiunii de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, conform prevederilor Legii nr. 143/2000.
Ulterior, persoana în cauză a fost preluată  pentru continuarea cercetărilor de către lucratori din cadrul Brigadei de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog Craiova.
 
Polițiștii Secţiei 1 Poliţie au prins în flagrant o femeie care sustrăsese mai multe bunuri dintr-un supermarket situat în zona centrală a Craiovei
Vineri dimineța, 15 decembrie 2017, în jurul orei 1100, Secția 1 Poliție a fost sesizată telefonic de către V. Gabriel, director al unui supermarket situat pe str. Th. Aman din mun. Craiova , despre faptul că a depistat o persoană de sex femeiesc, care a sustras mai multe produse cosmetice din incinta magazinului.
La fața locului s-a deplasat echipa de siguranță publică din cadrul Secției 1 Poliție, care a stabilit că persoana în cauză se numește T.  DENISA-IULIANA, 29 de ani, din Craiova.
Prejudiciul cauzat, în valoare de peste 480 lei a fost recuperat și restituit reprezentantului societăți comerciale. Polițiștii au întocmit pe numele femeii dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Cercetările continuă iar la definitivarea acestora va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
 
Dosar penal pentru alcool la volan întocmit de polițiștii Serviciului Rutier Dolj
 
Vineri, 15.12.2017, în jurul orei 18:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe V. GHEORGHE, 50 de ani, din comuna Dioști, judeţul Dolj, conducător auto în cadrul unei S.C. din Caracal, în timp ce conducea autoturismul marca VW cu nr. de înmatriculare OT-78-LYW, pe raza localității Dioști având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală conform legislației în vigoare.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here