USR Vâlcea solicită anularea concertului programat a fi susținut de Cristian Pomohaci

0

USR Vâlcea solicită Municipalității anularea concertului ce este programat a fi susținut de domnul Cristian Pomohaci din motive de moralitate publică

Uniunea Salvați România – Filiala Vâlcea ia act cu stupoare de faptul că în data de 23 decembrie 2017 este programat un concert de colinde al domnului Cristian Pomohaci sub egida Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în cadrul programului de activități festive „Decembrie Magic”. USR Vâlcea consideră ca fiind cel puțin regretabilă decizia Municipalității de a invita să concerteze o persoană care a fost implicată recent într-un scandal sexual fără precedent, ce a dus la excluderea sa din rândul clericilor. În aceste condiții, USR Vâcea cere în mod deschis anularea concertului.

Reamintim că domnul Cristian Pomohaci a fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în data de 28 iulie 2017, iar în data de 6 octombrie a.c.  Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a aplicat acestuia sancțiunea de depunere (destituire) din slujirea clericală, adică pierderea definitivă și irevocabilă a statutului de preot. Reamintim de asemenea că domnul Cristian Pomohaci a fost pus sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar în care interpretul este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

În acest context, USR Vâlcea solicită în mod public ca Municipalitatea să retragă în cel mai scurt timp invitația adresată domnului Cristian Pomohaci de a susține un concert de colinde în Centrul Civic din Râmnicu Vâlcea în data de 23 decembrie, odată cu orice eventuală obligație financiară (ce ar trebui, în condiții normale, acoperită din bugetul local).  USR Vâlcea adresează în același timp un apel public către domnul Cristian Pomohaci de a anula concertul programat în câteva zile (precum și orice eventuale pretenții pecuniare) din respect pentru însemnătatea îndeosebi creștină a Sărbătorilor de iarnă și din considerație pentru moralitatea locuitorilor Municipiului.

Societatea românească are nevoie de exemple și modele de înaltă ținută morală, care să o inspire și să o îndrume. Considerăm că orice act public care contravine unei asemenea necesități este un afront direct adus fiecărui cetățean și contribuabil, precum și comunității din care face parte.

Uniunea Salvați România
Andrei Gheorghiu
Președinte USR Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here