Peste 100.000 de semnături pentru petiția TOȚI PENTRU JUSTIȚIE

0

Peste 100.000 de cetățeni au semnat petiția TOȚI PENTRU JUSTIȚIE a comunității Declic. Petiția poate fi accesată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/toti-pentru-justitie

Comunitatea Declic a creat #rezist și prin forța noastră comună, a zecilor de mii de membri, l-a transformat în simbolul protestelor din februarie. În ultimele luni, membrii comunității Declic au lucrat neîncetat pentru a convinge parlamentul să nu adopte Legile Justiției. Au luat parte la proteste unde au ridicat cu toții palmele Toți pentru Justiție, au fluierat hoția și mai nou, își concentrează atenția asupra senatorilor – prin audiențe și bannere care îi vizează în mod direct.

Duminică, 17 decembrie 2017, membri ai comunității alături de alte zeci de cetățeni au luat parte, pe frig și ploaie, la Flashmobul România condamnată la tăcere. Video-ul flahmobului ce a promovat în mod direct petiția, a dus la o explozie a numărului de semnături. În doar două zile, acesta a crescut cu aproximativ 50.000 de semnături.

Luni, 19 decembrie 2017, petiția a fost citită în plen de Vicepreședintele senatului Mihai Goțiu. Textul petiției cere senatorilor ca în ziua votului să spună NU modificărilor aduse legilor justiției,  să fie de partea bună a istoriei, într-un moment în care este clar că se decide viitorul european al României.

În cadrul campaniei Toți pentru Justiție, 6000 de pancarte în formă de palmă au fost tipărite. Costul acestor pancarte a fost acoperit din donațiile a 1000 de membri Declic. Pancartele Toți pentru Justiție au fost ridicate la majoritatea protestelor din țară. Ieri au ajuns și în Senat unde au însoțit mesajul de protest al opoziției față de modul nedemocratic în care PSD/ALDE/UDMR au ales să treacă prin Parlament modificările la Legile Justiției.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here