Prima sesiune plenară constitutivă a noului Parlament European, între 2 și 4 iulie 2019

0

În prima sesiune a Parlamentului European nou ales, deputații europeni se angajează în activitățile de alegere a noului președinte al Parlamentului European, vicepreședinților și chestorilor și la înființarea comisiilor parlamentare. De asemenea, deputații europeni vor dezbate rezultatul summit-urilor UE din iunie 2019.

Sunt multe pe ordinea de zi în prima sesiune a Parlamentului European, de la alegerile europene din mai. Deputații europeni s-au ocupat de formarea grupurilor lor înainte de ședința inaugurală din 2 iulie. Camera își va alege președintele pentru următorii doi ani și jumătate. Votul este prin vot secret, în până la patru runde.

Cei 14 vicepreședinți, care înlocuiesc președintele în absență, vor fi, de asemenea, aleși împreună cu cei cinci chestori, responsabili cu problemele administrative care îi afectează pe membrii. Deputații europeni vor forma comisiile parlamentare. Comisiile examinează noi legi, propun amendamente și numesc echipe care să negocieze cu Consiliul European, în domenii variind de la transporturi la protecția consumatorilor.

Deputații europeni vor dezbate rezultatul summit-urilor din iunie 2019 și vor discuta despre propunerile liderilor UE privind locurile de muncă de top ale Uniunii Europene, inclusiv postul de președinte al Comisiei Europene.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here