În minivacanța de Revelion pompierii militari mehedințeni au acționat la 72 de intervenţii

0
imagine - ARHIVĂ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 29 decembrie 2017 – 3 ianuarie 2018, la 72 de intervenţii.

            Vineri, 29 decembrie 2017, la ora 23.15, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta-Turnu Severin au intervenit cu o ambulanță SMURD şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Smârdan, la un accident rutier produs între două autoturisme, care s-a soldat cu trei victime. După evaluarea medicală, două dintre victime au fost preluate de echipajul SMURD și una de către echipajul SAJ, fiind transportate la UPU Drobeta.

            Sâmbătă, 30 decembrie 2017, la ora 02.13, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta-Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Bădițești, comuna Husnicioara. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins acoperișul casei de locuit – construită din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafaţă de circa 50 mp, și o anexă gospodărească, cu suprafața de circa 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum deteriorat.

            La ora 11.18, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu o ambulanță SMURD şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, la un accident rutier produs în localitatea Livezile, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului, a rezultat o victimă. După acordarea primului ajutor de către echipajul SMURD, victima a refuzat transportul la UPU. Concomitent, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, prin deconectarea bornelor acumulatorului autoturismului.

            Duminică, 31 decembrie 2017, la ora 13.47, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta-Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stâlp electric, în municipiul Pompieri Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzilor Cicero cu Carpați. A ars izolația cablurilor electrice pe circa 2 ml.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de tabloul de distribuție suprasolicitat.

            La ora 15.06, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuințe aflat în construcție, în municipiul Pompieri Drobeta Turnu Severin, la intersecția străzilor slt. Eugen Mareș cu Walter Mărăcineanu. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum, cuprinzând mai multe focare la subsolul blocului. Au ars: obiecte de îmbrăcăminte, materiale textile și resturi menajere depozitate în subsolul blocului, unde locuiau persoane fără adăpost. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

            La ora 20.55, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă supravegherea zonei probabile de producere a unei situații de urgență, cu ocazia manifestărilor cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea ”Revelionului 2018”, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe esplanada Crișan.

            La ora 22.35, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Gârbovățu de Jos, comuna Corcova. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la fânarul amplasat deasupra unui adăpost de animale (construit din chirpici, cu șarpantă din lemn și învelitoare din plăci de azbociment) cu o suprafață de circa 60 mp. Pompierii au lichidat incendiul, în limitele găsite, flăcările cuprinzând acoperișul fânarului pe o suprafață de circa 40 mp, fiind deteriorate plăcile de azbociment folosite ca învelitoare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

            Luni, 1 ianuarie 2018, la ora 02.48, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată, în localitatea Almăjel, comuna Vlădaia. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum la o clădire dezafectată, construită din chirpici. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care risca să se propage la întreaga clădire. Focul a cuprins o cameră de circa 16 mp şi circa 4 mp din planșeul construit din paiantă.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații închise.

La ora 03.12, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Salcia. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins circa 2 mp din tavanul beciului casei, construit din paiantă, eliminând pericolul propagării focului la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

            La ora 12.03, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o ambulanță SMURD şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru deblocarea ușii unui apartament, situat pe strada Topolniţei din municipiul Pompieri Drobeta Turnu Severin. În interiorul locuinţei, proprietarul a fost găsit decedat. La locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj SAJ, medicul constatând decesul.  

              La ora 15.52, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova – Garda de intervenție nr. II Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru deblocarea ușii apartament, situat pe strada Republicii din orașul Baia de Aramă. După deblocarea ușii, pompierii au constat că, în interiorul locuinţei, nu se afla nici o persoană.

La ora 16.24, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie de fân, în localitatea Recea, comuna Punghina. La stingerea incendiului, au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Punghina. A ars circa o tonă de plante furajere (fân). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jocul copiilor cu focul.

La ora 19.34, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în localitatea Severinești, comuna Căzănești. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la fânarul amplasat deasupra adăpostului de animale (construit din lemn, cu șarpantă din lemn și învelitoare din tablă) cu o suprafață de circa 60 mp. Timp de patru ore, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului, o autospecială cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Strehaia asigurând alimentarea cu apă a autospecialelor. Au ars circa şase tone de plante furajere şi acoperișul fânarului, degradându-se podeaua fânarului și o rulotă aflată în apropierea acestuia. Au fost salvate trei animale mari (două vaci și un cal). La intervenție a participat şi viceprimarul comunei Căzănești, dar şi doi voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

            Serviciul SMURD din cadrul ISU Drobeta al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 54 de urgenţe medicale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here