Polițiștii vâlceni au fost la datorie în minivacanța de Revelion

0
imagine ARHIVĂ

Peste 200 de polițiști,  peste 250 de intervenții la evenimente, aproape 280 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității. 

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 200 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Vâlcea, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii au intervenit la peste 250 de evenimente, dintre care 175 sesizate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 69 de infracţiuni, fiind întocmite dosare penale.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 272 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 110.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliției, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 67 pentru viteză. De asemenea, au fost reținute 31 de permise de conducere .

Polițiștii vâlceni mulțumesc cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here