Mircea Diaconu: Siturile de patrimoniu repun în circuit demnitatea și identitatea națiunilor din UE, ne identifică

0
Mircea Diaconu

Parlamentul European a votat anul 2018 drept Anul European al Patrimoniului Cultural, subliniind diversitatea, istoria comună și culturile bogate care fac din Europa ceea ce este astăzi

Pe țărmul Mării Negre se află ruinele Cazinoului din Constanța, dându-ne doar câteva indicii asupra vechii sale grandori. Acest deputat european speră că siturile de patrimoniu din Europa vor avea și zile mai bune.

Mircea Diaconu / Raportor ALDE: Repunere în circuit public și la nivelul său corect a demnității și identității națiunilor componente ale Uniunii Europene și în același timp, păstrând și redescoperind o dată în plus nuanțele europene care ne adună, ne identifică.”

Parlamentarii UE au declarat anul 2018 drept Anul European al Patrimoniului Cultural, alocând un buget clar în acest scop.

Este un an în care grupurile culturale, organizațiile patrimoniale și tinerii se pot implica activ.

Activitățile educaționale și culturale vor avea un rol central. Provocările vor fi evidențiate, de la lipsa finanțării până la traficul ilegal de artefacte.

Deputații europeni doresc, de asemenea, să revigoreze potențialul economic. Aproximativ 300.000 de persoane din UE lucrează direct în acest sector şi aproximativ 7,8 milioane de locuri de muncă sunt create indirect.

Mircea Diaconu / Raportor ALDE: “… ori toate studiile spun că 1 euro investit aduce douăzeci și ceva de alți euro.”

Diaconu declară că sunt multe de făcut. Un an dedicat comorilor tangibile și intangibile ale Europei este un început.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here