A plecat la Ceruri fundașul de fier al Universității Craiova, Nicolae Tilihoi

0

Primarul Mihail Genoiu și conducerea Primăriei Craiova deplâng trecerea în neființă a celui care a fost fundașul de fier al Universității Craiova, Nicolae Tilihoi. La doar 61 de ani, nea Nae lasă în urmă amintiri de neuitat pentru fotbalul românesc.

A debutat la Craiova în anul 1976 și a evoluat până în anul 1987. Cu el în teren, Universitatea Craiova a ajuns să cunoască marile performanțe fotbalistice, să câștige două campionate, patru cupe și să ajungă în semifinala Cupei UEFA în sezonul 1982-1983. A strâns 291 de meciuri în Liga I și a marcat de șase ori.

A fost campion al României în 1980 și 1981 cu Universitatea Craiova și a ridicat de patru ori deasupra capului Cupa României, în anii 1977, 1978, 1981 și 1983. A mai jucat la Progresul Brăila, FC Brăila și Metalul Bocșa, echipă la care și-a încheiat cariera în anul 1988.

A antrenat echipele Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea Craiova, Chimia Râmnicu Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin.

Craiova îi va rămâne veșnic recunoscătoare pentru ceea ce a făcut pentru acest oraș. Din 2003, Nicolae Tilihoi este cetățean de onoare.

Fără el, Craiova nu ar fi fost la fel.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Primarul Mihail Genoiu și conducerea Primăriei Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here