Măsuri de ordine publică în județul Olt, pe timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Unirii

0

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române în municipiile Slatina și Caracal și în localitatea Corabia.

De asemenea, aproximativ 50 de cadre ale Jandarmeriei Olt vor participa alături de reprezentanții celorlalte instituții, la manifestările comemorative organizate în municipiul Slatina, pe B-dul A.I. Cuza la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cu această ocazie Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt recomandă participanților următoarele:

– să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

– activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

  • participanții nu trebuie să aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.
  • să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here