Daciana Sârbu a condus reuniunea Comisiei de Sănătate din Parlamentul European, aducând în prim-plan lupta împotriva obezității infantile

0

Lupta împotriva obezității infantile s-a aflat în discuția Comisiei de Sănătate (ENVI) din Parlamentul European, la inițiativa eurodeputatei Daciana Sârbu, care a prezidat reuniunea de joi a acestei comisii, cu participarea ministrului Sănătății din Bulgaria, ca reprezentant al președinței bulgare a Consiliului UE.

Deputata europeană, care este vicepreședintă a Comisiei ENVI, a tras un semnal de alarmă cu privire la întârzierile înregistrate în realizarea obligațiilor asumate de Uniunea Europeană pentru combaterea obezității în rândul copiilor și a solicitat răspunsuri referitoare la planurile concrete ale președinției bulgare în ce privește reducerea promovării către copii a alimentelor nesănătoase, având în vedere că agenda legislativă permite intervenții în acest sens în perioada imediat următoare.

„M-am bucurat să aflu că prioritățile enunțate de președinția bulgară cuprind și sănătatea copiilor, inclusiv prin găzduirea unei conferințe cu privire la alimentația sănătoasă pentru cei mici. După cum știm, Planul de Acțiune împotriva Obezității Infantile are ca obiectiv stoparea amplificării acestui fenomen, până în 2020. Nu mai avem mult timp! Planul își propune și restricționarea promovării alimentelor nesănătoase în rândul copiilor, precum și crearea unui mediu sănătos în școli”, a afirmat ieri eurodeputata în intervenția sa, dorind să afle de la oficialul bulgar care sunt intențiile concrete ale președinției bulgare pentru a contribui la realizarea acestor obiective.

Mai mult, Daciana Sârbu a solicitat detalii despre poziționarea președinției bulgare în cadrul trialogului pe tema revizuirii Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, subliniind că reprezentanții acesteia au oportunitatea de a susține “măsuri legislative puternice pentru a restricționa publicitatea la alimentele nesănătoase adresată copiilor”.

În răspunsul său, Kiril Ananiev, ministrul bulgar al Sănătății, a subliniat deschiderea echipei pe care o reprezintă pentru discutarea temei marketingului alimentelor nesănătoase, admițând situația de vulnerabilitate în care se află copiii din acest punct de vedere și, în plus, insistând pe necesitatea promovării hranei sănătoase. O stare mai bună de sănătate este cea mai bună investiție în viitorul Europei, a arătat oficialul bulgar.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here