Viorica Dăncilă: Este regretabil faptul că unii participanți români au dezinformat repetat în Parlamentul European, la dezbaterea organizată de Comisia LIBE

0

Viorica Dăncilă, liderul delegației eurodeputaților social-democrați din România, își exprimă regretul cu privire la faptul că dezbaterea organizată astăzi de Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) cu privire la situația Justiției din România a fost afectată de dezinformările venite din partea unora dintre invitații români. Eurodeputata consideră că astfel de dezinformări reprezintă un atac direct la adresa imaginii propriei țări, din partea unor oameni care pretind să îi apere interesele.

”Dezbaterea de astăzi a fost, pe fond, una utilă, pentru că a permis celor cu adevărat interesați de evoluțiile din ultima perioadă să afle detalii despre realități, decizii si argumente, în cadrul Comisiei LIBE. Am apreciat faptul că Guvernul a fost reprezentat chiar de către ministrul Justiției, demonstrând că Executivul își dorește transparență.

Au existat însă, din păcate, poziții ale unora dintre invitații români la dezbatere care nu pot fi calificate decât ca dezinformări, chiar minciuni vehiculate în cadrul unei dezbateri organizate la Parlamentul European. Printre exemple se numără chiar afirmațiile domnului Liiceanu, care a atribuit președintelui PSD declarații care nu au existat vreodată, sau atacurile la persoană lansate în mod repetat de doamna Monica Macovei. Astfel de mesaje sunt inacceptabile, fiindca ele constituie, de fapt, un atac direct la adresa imaginii României, prin inducerea unor idei false legate de acțiunile autorităților sau liderilor politici.

Este regretabil faptul că, din rea-credință sau din alte motive, s-a încercat deturnarea unei dezbateri utile, prin afirmații și atacuri lipsite de adevăr.

Apreciez pozițiile raționale ale majorității colegilor europarlamentari, români și nu numai, care au înțeles să discearnă între dezinformare, manipulare și argumente reale”, a declarat Viorica Dăncilă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here