Start în viață – Program de formare medicală pentru sănătatea femeii și copilului

0

Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino împreună cu Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și cu Asociația Copiilor MService Terapy implementează proiectul Start în viață – Program de formare medicală pentru sănătatea femeii și copilului.

Obiectivul general vizează îmbunătățirea accesului și participării la activități de formare a personalului medical implicat în derularea Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, în vederea creșterii calității serviciilor în medicina materno-fetală.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

• dezvoltarea competențelor profesionale a 245 de medici și 355 de asistente medicale prin participarea la 5 programe de formare continuă medicală (cursuri) în domeniul Sănătății femeii și copilului.
• susținerea inovării sociale și medicale și alinierea la bune practici UE prin participarea a 100 de medici și asistente medicale la schimburi de experiență și congrese / conferințe europene.

Proiectul își propune:

• să asigure accesul la 5 programe de formare (cursuri) specifice sectorului medical pentru un număr de 600 de persoane implicate în implementarea Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, din cele opt regiuni ale României;
• să asigure accesul la cele mai noi descoperiri științifice din sectorul medical prin participări la congrese/ conferințe/ schimburi de experiență și de bune practici la nivel european pentru un număr de 100 de specialiști implicați în implementarea Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, din cele opt regiuni ale României;
• să faciliteze inovarea socială în domeniul medical din România prin elaborarea unui ghid de bune practici similare celor utilizate în UE.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here