Primarul Robert Schell: În Brezoi, gunoiul menajer va fi colectat preselectat

0

“Începând cu această lună, în localitatea noastră, gunoiul menajer va fi colectat preselectat. Primăria împreună cu firma de salubrizare, au obligaţia de a implementa acest sistem, de a educa populaţia în acest sens. Sunt convins că nu va fi uşor, dar am încredere în locuitorii noştri că vor înţelege necesitatea reduceri cantităţilor de deşeuri menajere.

Preselectarea înseamnă că toate deşeurile reciclabile, adică hârtie, carton , plastic, pet-uri, metale, doze de aluminiu sau conserve, vor fi depozitate separat de celelalte deşeuri casnice. Astfel, locuitorii de la case vor primi lunar un sac pentru a strânge aceste deşeuri sau dacă deţin un al doilea recipient sau pubela, o pot face în acesta.

La punctele de colectare comune de la blocuri, primăria va aduce câte un container albastru pentru hârtie şi carton şi un container verde pentru plastic şi metal. În fiecare a treia săptămână a lunii, vor fi ridicate aceste deşeuri reciclabile. Acest lucru se întâmplă în toate ţările civilizate şi am convingerea că vom înţelege şi noi necesitatea implementării unei astfel de măsuri”, a anunțat edilul orașului Brezoi, Robert Schell.

Robert Schell - Facebook

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here