Percheziții în Slatina și Pitești: a fost prins traficantul de droguri ucigaș – VIDEO

0

Joi, 15 martie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Slatina și Pitești, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă.

C. I. C. a achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, acesta a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, traficantul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei.

Duminică, 11 martie 2018, 4 tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Slatina de unde au achiziţionat de la C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, tânărul a fost coborât din autoturism şi aşezat pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsit decedat.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane. La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș și Olt, precum și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cele două județe. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here