Mehedinți: Cod Galben pentru precipitații și vânt în zona de munte

0

Începând de marți, 10 ianuarie 2023, ora 16.00, județul Mehedinți se va afla sub incidența atenționării meteorologice Cod Galben ce vizează precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în zona de munte, valabilă până miercuri, 11 ianuarie, la ora 22.00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate precipitații, iar cantitățile de apă, prin acumulare, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În zona montană, la altitudini de peste 1000 de metri, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă, cu rafale de peste 70…90 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.

De asemenea, ISU Mehedinți recomandă echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.).

Pentru siguranța lor, le reamintim cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.

Să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane este pusă în pericol.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină în sprijinul comunităţilor, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here