COVID-19: Razie în județul Vâlcea – verificare a modului de aplicarea a dispozițiilor Ordonanțelor Militare

0

Luni, 6 aprilie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.

Astfel, au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, forțele de ordine acționând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dar și combaterea criminalităţii sub toate formele ei.

În urma activității desfășurate au fost controlate 392 de persoane care erau prezente în spațiul public și 198 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 40.000 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Polițiștii au efectuat controale la 14 operatori economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, orașului Brezoi și comuna Racovița, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 56.000 lei și au fost confiscate și distruse produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de 150 de lei și a fost confiscată suma de 365 de lei reprezentând venituri nefiscalizate.

Vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here