DOLJ: Încercând să evite întâlnirea cu poliţiştii a luat-o la fugă pe un câmp din Mîrșani

0

Luni, 26 martie 2018, în jurul orei 21.30, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum comunal din Rojiște, s-au sesizat despre faptul că la circa 50 de metri se deplasa un autoturism care a efectuat brusc manevra către dreapta, pătrunzând pe drumul ce străbate Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Tîmburești.

În acel moment s-a procedat la urmărirea autoturismului respectiv, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto nu s-a conformat solicitărilor organelor de poliție de a opri autoturismul, continuându-și deplasarea pe DN 55, către localitatea Rojiște. Acesta a mărit considerabil viteza de deplasare, virând către dreapta pe DJ 604A, în direcția comunei Mîrșani.

La un moment dat, în apropierea intrării în localitatea Mîrșani, conducătorul autoturismului a pătruns pe un drum de câmp noroios și acoperit cu zăpadă, unde a rămas împotmolit. A coborât în graba din autoturism și a fugit pe câmp însă a fost prins şi imobilizat de către poliţişti, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba despre S. Județean, de 42 ani, din Rojiște.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here