Vâlcea: Gospodărie afectată de un incendiu produs în comuna Muereasca – proprietarul a suferit arsuri grave

0

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 11 aprilie 2018, la ora 04.15, în comuna Muereasca, satul Hotarele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie.

Flăcările au distrus acoperișul unei case pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, o aplecătoare din spatele casei, elementele din lemn ale unei anexe gospodărești, bunurile aflate în interiorul acesteia, circa 4 metri cubi de cherestea din brad și câteva zeci de metri cubi de lemn de foc.

Pe lângă pagubele materiale, proprietarul gospodăriei a fost găsit de rude la circa 100 metri distanță de locuință cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la UPU Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare.

Cercetările suplimentare efectuate de pompieri arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

UPDATE

Joi, 12 aprilie 2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat faţă de Georgescu Gheorghe.

La aceeaşi dată, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, Georgescu Gheorghe aflându-se la locuinţa victimei P.M., în vârstă de 54 de ani, fosta sa soţie, pe fondul unui conflict spontan generat de către acesta, a exercitat acte de agresiune de o cruzime sporită asupra victimei, atât prin lovire cu pumnii, cât şi un corp dur cu muchii tăietoare, respectiv o sticlă cu fragmentare la impact, aducând victima în stare de inconştienţă, după care, folosindu-se de un cuţit pe care l-a luat din locuinţa victimei, i-a produs acesteia o plagă tăiată cervicală profundă, care a generat moartea femei, criminalul părăsind apoi locuinţa acesteia.

După comiterea omorului, Georgescu Gheorghe s-a deplasat la locuinţa sa de domiciliu, unde a încercat să se sinucidă, provocându-şi leziuni traumatice prin înjunghiere în spaţiul intercostal, după care a incendiat acoperişul locuinţei sale şi o anexă, provocându-şi arsuri de gradul II şi III pe circa 35% din suprafaţa corporală.

Datorită  arsurilor  corporale suferite, s-a dispus transferul acestuia în aceeaşi zi la  o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here