3 dintre cele mai apreciate jocuri de cărți de tip single player

0

Atunci când ne gândim la jocuri de cărți, ne gândim la grupuri de prieteni care se distrează într-o vacanță, sau la o petrecere, ori la trucuri de magie, însă adevărul este că jocurile de cărți care se pot juca individual sunt destul de populare. În continuare, vom prezenta 3 dintre cele mai populare jocuri de tip single player pe care le poți practica online.

Solitaire

Solitaire este un joc foarte ușor de învățat. Așa cum sugerează numele, este un joc care se joacă de unul singur, dar asta nu înseamnă că nu este antrenant. Obiectivul este ca jucătorul să așeze cărțile în ordine crescătoare, pe 4 coloane, fiecare având un simbol unic (cupă, caro, pică și treflă).

Pentru a obține acest lucru, trebuie să efectueze combinații pe alte 7 coloane, acolo unde poate așeza cărțile în ordine descrescătoare și numai folosind culori alternative (roșu-negru sau viceversa).

Dintre cărțile rămase cu fața în jos, jucătorul poate întoarce câte o carte atunci când nu mai are alte mutări disponibile. Partea bună este că aproximativ 80% dintre mâinile jucate la Solitare pot fi finalizate cu succes de către jucător, cu condiția ca acesta să nu facă mutări greșite.

Interesant este că, jocul a fost transpus în spațiul digital de către un student care se afla în stagiul de practică la compania Microsoft, dar a fost inserat în toate versiunile de Windows din 1990 și până în prezent. Cu timpul, Solitaire a devenit un adevărat fenomen mondial: există profesioniști și concursuri cu premii consistente.

Blackjack

Blackjack-ul este un joc de cazinou în care participantul concurează exclusiv contra casei, adică contra dealerului, indiferent de numărul participanților, așa că este un joc de unu la unu. În ultimii ani, jocul a devenit foarte popular în mediul online, acolo unde există deja numeroase variații disponibile pe platformele de specialitate.

Inițial, jocul a fost cunoscut sub numele de „21”, așa cum apare menționat în celebrul roman al lui Miguel de Cervantes, Don Quijote, fiind inventat de francezi, undeva la sfârșitul secolului al XVI-lea.

În următorul secol, jocul a fost dus în New Orleans de către navigatorii francezi și în timp, a început să se răspândească și pe acel continent. În aceeași perioadă, blackjack-ul a început să fie practicat la ocazii speciale în curțile regale din Franța, iar ulterior a fost adoptat și de către cazinourile din Europa.

În acea epocă, organizatorii au implementat o regulă prin care le ofereau jucătorilor o cotă de 11 dacă aveau în mână un As (care echivalează cu 1 sau 11 puncte) și un valet negru (de pică sau de treflă), iar atunci a fost redenumit într-o manieră cât se poate de intuitivă „blackjack”. De-a lungul anilor, jocul a evoluat și a suferit numeroase modificări, iar această regulă a fost eliminată, însă numele jocului s-a păstrat.

În ultimii ani, blackjack-ul a devenit din ce în ce mai răspândit, tocmai pentru că este unul dintre puținele jocuri de cazinou la care deciziile jucătorului influențează într-o bună măsură soarta jocului. Deși tehnica numărării cărților nu mai poate fi aplicată, deoarece dealerii amestecă frecvent cele 6-8 pachete pe care le folosesc pentru un joc, blackjack-ul rămâne un joc extrem de apreciat.

Străzi și alei

Pentru cei care știu să joace Solitaire, „Street and Alleys” este floare la ureche. Jocul începe prin împărțirea celor 52 de cărți pe două coloane, cu câte 4 rânduri fiecare Rândurile de pe coloana din stânga vor avea în prima fază câte 7 cărți, iar cele din dreapta câte 6 cărți.

Între cele două coloane se vor așeza, atunci când devin disponibili, cei 4 ași, peste care trebuie să se construiască (la fel ca la Solitare) succesiune de aceeași culoare. În rest, cărțile sunt interschimbabile, folosindu-se aceleași reguli ca la Solitare, și anume ca diferența de valoare între ele să fie de un singur punct, culorile să fie alternative și ordinea să fi descrescătoare.

Dacă unul dintre cele 8 rânduri inițiale rămâne gol, jucătorul poate așeza acolo o altă carte sau un set de cărți. Jocul este câștigat în momentul în care se completează cu succes cele 4 succesiuni de cărți de același fel.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here