Situații de urgență gestionate de pompierii mehedințeni

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a trei incendii, salvarea victimelor unui accident rutier, asanarea unui element de muniție, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 27 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

În cursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie 2022, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în localitatea Smadovița, comuna Bâcleș, unde au ars circa două tone de plante furajere (fân). La intervenție a participat și SVSU Bâcleș cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și trei voluntari. Echipajul a acționat și pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de lemne în localitatea Jirov, comuna Corcova.

Seara trecută, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Fața Cremenii, comuna Tâmna, unde un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat cu trei victime conștiente, un adult și doi minori, care au refuzat transportul la spital.

Pompierii mehedințeni au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autotren, în localitatea Butoiești. Aceștia au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor.

Echipajul pirotehnic al ISU Mehedinţi a desfășurat, ieri după-amiază, o misiune pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat, descoperit în curtea unui cetățean, în localitatea Dudașu, comuna Șimian. La locul evenimentului a fost descoperită o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi ulterior distrusă.

Pompierii atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.

Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU Mehedinți reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here