Mehedinți: Fără permis la volanul unei mașini cu numere false a produs un accident grav

0

Marți, 15 mai 2018, la ora 21.37, un tânăr de 21 ani, din comuna Bălăcița, județul Mehedinți, a sesizat la 112 faptul că, pe DJ 606, între localitățile Almăjel și Dobra a avut loc un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției orașului Vînju Mare, iar în urma verificărilor efectuate a stabilit că tânărul în cauză a condus autoturismul pe DJ606, având doi pasageri de 22 respectiv 35 ani, din comunele Vlădaia și Bălăcița, județul Mehedinți, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, iar la km 68+350 m pe DJ 606, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă ieșind pe câmp. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului de 35 ani care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate s-a constatat că bărbatului care conducea autovehiculul i-a fost anulat dreptul de a conduce. De asemenea, fiind verificat numărul de înmatriculare s-a constatat că acesta a aparținut unui alt autoturism care a fost radiat la sfarsitul anului 2009, iar autovehiculul implicat in evenimentul rutier nu este înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere fapte prevăzute și pedepsite de art. 196 alin. 2 334, alin 1 și alin. 2 și art. 335 alin. 2 din Codul Penal cu aplicarea art. 38 din Codul Penal.

Totodată, la data de 16 mai 2018, față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore pe bază de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vînju-Mare în vederea luării unei măsuri preventive.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here