Tinerii chimiști se vor întrece într-un concurs de tradiție al UVT

0

Elevii claselor a VIII-a, a IX-a și a XII-a participă la sfârșitul acestei săptămâni la o competiție de tradiție a UVT. Concursul de chimie anorganică „Veronica Chiriac” este organizat de departamentul de specialitate al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Potrivit regulamentului de admitere, elevii premianți la concursurile de chimie generală și anorganică „Veronica Chiriac” și de chimie organică „George Ostrogovich”, beneficiază de prioritate absolută la înmatriculare în anul I de studiu, la obținerea de cazări în căminele UVT și la acordarea de burse. Cu ajutorul sponsorilor, se asigură un fond de premiere de aproximativ 4000 RON.

Concursul a fost inițiat în anul 2006, ca un omagiu pentru prof. univ. dr. ing. Veronica Chiriac (1944-2004), care timp de patru decenii, la Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Vest din Timișoara, s-a dedicat pregătirii profesionale a multor generații de elevi și studenți pentru studiul chimiei.

Elevii premiați de-a lungul istoriei competiției și-au confirmat buna pregătire în chimie prin rezultate excepționale la alte concursuri naționale și internaționale, prin studii universitare de succes în facultăți cu profil de chimie, farmacie, biologie, medicină și științele mediului. Dintre aceștia, numeroși elevi au devenit studenți ai Departamentului de Chimie din cadrul UVT.

Pregătirea elevilor pentru concursul „Veronica Chiriac” și desfășurarea lui în bune condiții este rezultatul unei colaborări dintre membrii Departamentului de Chimie și profesorii din învățământul preuniversitar. Concursul se va desfășura sâmbătă, 26 mai, la sediul Departamentului de Chimie, Str. Pestalozzi nr. 16A din Timișoara, începând cu ora 8.30.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here