Mofturile lui Nenea Iancu, o producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, la Palatul Cultural „Theodor Costescu” Drobeta Turnu Severin

0
  • Spectacolul Mofturile lui Nenea Iancu, o producție a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, se joacă astăzi, 24 noiembrie 2017, de la orele 19:00, la Palatul Cultural „Theodor Costescu” Drobeta Turnu Severin.
  • Texte miniaturale de I.L. Caragiale
  • Un spectacol de Mc Ranin

Umorul, ironia sorții, comicul de situație și de caracter, hazul de necaz – pe toți acești „promotori” ai râsului i-a folosit Caragiale cu dibăcie în tot ceea ce a scris. Un spectacol mozaic, bazat pe texte cunoscute încă din școala primară, care educă și amuză deopotrivă, cu personaje incredibil de actuale. Ele își savurează parcă propriile „rateuri”, pentru care așteaptă o urmă de compătimire și implicitul efect comic. Pe scurt, le place să facă spectacol! Mofturi, dom’le!

În distribuția spectacolului îi veți regăsi, cu mic cu mare, aproape pe toți actorii Teatrului Tony Bulandra, și angajați și colaboratori permanenți: Delia Lazăr, Ioana Farcaș, Maria Nicola, Ana Maria Cucută, Camelia Varga, Cosmina Lirca, Monalisa Toncu, Corneliu Jipa, Ștefan Ștefănescu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru, Ilie Ghergu.

Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorințe, de situații, de muchii de situație – specific caragialiene, acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie. Tristețile nu-și au locul, atunci când privești cu detașare amuzată noianul de întâmplări care se sublimează într-un hohot de râs. La finalul zilei, ai mai trăit o zi și ce ar fi însemnat ea, fără niscaiva mofturi?!

Până acum Mofturile lui Nenea Iancu s-a bucurat de săli pline la sediu și de real succes în Parcul Cișmigiu în cadrul Festivalului Bucureștii lui Caragiale, unde a fost văzut de peste 500 de spectatori.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here