Mehedinți: Câștigătorii Concursului cu cercurile de elevi CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA

0

Joi, 24 mai 2018, în sala de sport a Colegiului Naţional Economic THEODOR COSTESCU s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului cu cercurile de elevi CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă DROBETA al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.  

Concursul cu tematică de protecţie civilă se desfăşoară anual, cu participarea elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, şi constă în susţinerea a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice.

La proba teoretică, elevii au arătat că deţin cunoştinţe în domeniul situaţiilor de urgenţă, iar prin parcurgerea celor două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat” şi-au demonstrat îndemânarea, curajul şi spiritul de echipă.

Prin însuşirea cunoştinţelor şi experienţa participării, cu toţii au avut de câştigat, însă, ca în orice competiţie, a existat şi un clasament.

La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială Iloviţa, locul II a fost ocupat de Şcoala Gimnazială “Dumitru Craşoveanu” Izvoru Bârzii, iar pe locul III s-a situat Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” Strehaia.

La liceu, Colegiul Naţional Economic „Theodor Costescu” a ocupat primul loc, urmat de Liceul Tehnologic “Dr. Victor Gomoiu” Vânju Mare şi Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Orşova.

Concursul CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizându-se în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere si apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă şi  însuşirii modului de comportare în cazul manifestării lor.

Totodată, urmăreşte promovarea în rândul elevilor a spiritului de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here