IPJ DOLJ: VĂ RECOMANDĂM, VĂ INFORMĂM, PREVENIM…

0

Poliţiştii doljeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în siguranță de Sfintele Sărbători de Paști. Toți trebuie să fim atenți, conștienți și responsabili, pentru ca nimic să nu ne strice liniștea. 

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj se deplasează în toate cartierele craiovene şi oranizează întâlniri cu cetăţenii, pentru a le aduce în atenţie sfaturi preventive care să îi ţină departe de evenimente nedorite.  

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate în toate localităţile din judeţul nostru, unul dintre principalele obiective fiind acela de a preveni producerea de evenimente negative cu impact asupra siguranţei publice.

Este perioada cumpărăturilor și a pregătirilor de sărbători.

Furturile din buzunare şi din genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi imediat buzunarul cu bani sau geanta!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’. De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni!

Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii! Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Dacă optați să cumpărați de pe internet:

Cumpărați din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit.

Introduceți adresa site-ului pe care intenționaţi să efectuați plata și nu dați click pe link-uri primite pe mail. În unele situații, aceste link-uri vă pot direcționa către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianților. Asigurați-vă că transferul informațiilor se face în mod securizat. Verificați existența simbolului de tip lacăt în bara URL. 

PROTEJAȚI-VĂ LOCUINȚA ȘI MAȘINA!

Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinței. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.

În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

Asiguraţi-vă  de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here