Gorj: Prins la pescuit în perioada de prohibiție, pe lacul de acumulare din Vădeni

0

Miercuri, 30 mai 2018, în jurul orelor 23.00, în urma unui apel telefonic de la un reprezentant AJVPS Gorj care sesiza faptul că pe lacul de acumulare din Vădeni un bărbat se deplasează pe luciul apei cu ajutorul unei bărci improvizate (cameră gonflabilă) și preia peștele prins într-o setcă fixată anterior pe râul Jiu, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Mobil, a fost direcționat în zona respectivă.

După supravegherea zonei respective a fost depistat un bărbat care avea asupra sa un rucsac în care transporta pești vii din specia caras cu dimensiuni cuprinse între 24-32 cm.

Jandarmii au întocmit bărbatului acte procedurale pentru comiterea faptelor de pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform prevederilor din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Și în perioada următoare Jandarmeria Gorj va acționa pentru respectarea normelor legale privind pescuitul și acvacultura, în zona de competență atât în mod independent cât și în colaborare cu reprezentanții AJVPS Gorj.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here