Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de IPJ Dolj

0
Actiuni de verificare a respectarii masurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 desfasurate de IPJ Dolj

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Dolj, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai ISU Dolj, ANPC, DSVSA şi ITM Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat peste 430 de  efective.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 130 locaţii de interes, 240 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată aproximativ 3.600 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 41.000 de lei, din care 123 de sancțiuni pentru  pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

***

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza judeţului Dolj. Polițiștii recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise.

Se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here