Sfaturi practice: Cum să îți amenajezi GRĂDINA pentru a avea un spațiu INEDIT

0

Grădina poate fi locul ideal, mai ales în sezonul cald, pentru acele momente în care nu ai timp să plănuieşti o vacanţă sau o escapadă împreună cu prietenii, dar îţi doreşti să ai parte de clipe de relaxare.

Află care sunt elementele de care trebuie să ţii cont în amenajarea grădinii tale, pentru a părea desprinsă din revistele de design de exterior.

  • Iluminarea corespunzătoare

Pentru a avea parte de o atmosferă cât mai relaxantă, dar şi intimă în acelaşi timp, e important să ştii că modul în care alegi elementele de iluminat poate transforma un spaţiu obişnuit, banal, într-un loc asemenea celor din revistele de specialitate. Poţi folosi, de exemplu, proiectoarele exterioare în locul clasicelor becuri, dacă îţi doreşti ca grădina ta să aibă un aspect modern şi elegant în acelaşi timp. Descoperă AICI care sunt cele mai eficiente tipuri de proiectoare cu led şi alege modelul care ţi se pare cel potrivit ideilor tale de amenajare.

De asemenea, dacă doreşti să faci din grădina ta un loc definit de elegantă, intimitate şi romantism, verifica modele de benzi LED pe ELECTRIC14.RO, precum şi alte accesorii de care ai nevoie pentru a îţi amenaja un spaţiu deosebit, ideal pentru relaxare după o zi încărcată sau pentru o petrecere cu prietenii.

  • Alegerea plantelor şi a altor elemente din această sferă

Dacă eşti pasionat de tot ceea ce înseamnă vegetaţie, atunci nu ar trebui să lipsească din grădina ta plantele care îţi plac şi care îţi oferă sentimentul că te afli într-un loc din care nu mai vrei să pleci. Variantele sunt numeroase, căci în funcţie de care vrei să fie imaginea generală a grădinii tale, poţi opta pentru mici arbori şi plante verzi (bonsai, cactuşi), păstrând tematica naturii şi a unui spaţiu în care predomina culoarea verde sau poţi alege flori colorate, atât pentru înfrumuseţare spaţiului, cât şi pentru a beneficia de un decor aparte.

  • Mobilierul optim pentru grădină

Alegerea mobilierul este la fel de importantă, deoarece poate influenţa şi schimbă tematica gândită pentru amenajarea şi decorarea grădinii tale. Trebuie să ţii cont, în primul rând, de suprafaţa de care dispui şi să achiziţionezi piese în conformitate cu limitele spaţiale de care beneficiezi.

Materialele din care sunt confecţionate produsele  sunt  şi ele esenţiale, întrucât trebuie să reziste condiţiilor climatice şi testului timpului. Lemnul rămâne, în continuare, elementul preferat atunci când vine vorba de amenajarea exterioară. Alege un lemn de calitate, dintr-un material trainic şi întreţinut corespunzător pentru a fi cât mai rezistent şi durabil.

Un artificiu pe care îl poţi face în acest sens, ar fi confecţionarea unor piese de mobilier din materialele pe care le ai deja şi cărora nu le găseai întrebuinţare până în acest moment. De exemplu, poţi improviza din paleţi de lemn o masă spectaculoasă şi originală, iar cauciucurile uzate, pot fi vopsite şi transformate în scaune atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Cu siguranţă, o astfel de idee inventivă va fi întâmpinată cu succes de toţi prietenii şi vizitatorii familiei tale.

Oricare ar fi modul pe care îl alegi atunci când îţi decorezi grădină, nu uita că cea mai importantă regulă este să îţi oferi ţie şi familiei tale un spaţiu în care să regăsești, de fiecare dată, liniştea de care aveţi nevoie, un spaţiu care să vă ajute să evadaţi de grijile şi problemele zilnice şi să vă puteţi relaxa.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here