Gorj: Amenzi și avertismente aplicate de jandarmi în perioada de prohibiție pentru pescuit

0
imagine - ARHIVĂ

În perioada 7 aprilie – 5 iunie 2018, pe o durată de 60 de zile, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvative în habitatele piscicole naturale, în conformitate cu Ordinul numărul 8 din 12 ianuarie 2018 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Jandarmeria Gorj, în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, precum și reprezentanți din cadrul Asociației Județene de Vânători și Pescari Sportivi Gorj, au execuat mai multe acțiuni de impunere a respectării normelor legale privind pescuitul și acvacultura, în zona de competență.

Jandarmii au aplicat în această perioadă de prohibiție un număr de 44 sancțiuni contravenționale constând în 19 amenzi și 25 avertismente, în valoare totală de 6600 lei.

Tot în această perioadă au fost constatate un număr de 2 fapte de natură penală, fiind depistat 1 autor care pescuia ilegal.

Ca urmare a constatării acestor fapte de natură penală, au fost ridicate în vederea confiscării 1 barcă de pescuit.

În perioada următoare vor fi demarate acţiuni pe linia verificării respectării prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here