LIDER? Importanţa unei ECHIPE UNITE pentru o AFACERE de SUCCES

0

Îţi doreşti ca business-ul tău să prospere, pe zi ce trece? Vrei ca potenţialul afacerii să fie recunoscut şi apreciat, inclusiv de concurenţă? În zona de business, succesul nu se atinge uşor, păstrându-se şi mai greu. Pentru o lansare pe piaţă în forţă şi atingerea performanţei de transformare a unui nume oarecare, într-un brand recunoscut cel puţin naţional, este nevoie de ambiţie şi perseverenţa din partea liderului, din partea echipei fiind nevoie de unitate. Membrii acesteia sunt nevoiţi ca pe măsură ce lucrează împreună, să devină un organism ce funcţionează prin completarea reciprocă.

Secretele eficientizării ritmului de lucru al echipei tale

Când eşti responsabil de buna funcţionare a unei echipe, trebuie să conştientizezi atât importanţa ei că forţa de muncă, cât şi rolul pe care îl are în dezvoltarea firmei. Pentru ca aceasta să îşi eficientizeze ritmul de lucru, ascultă nevoile membrilor săi şi încearcă pe cât posibil să le realizezi, în scopul de a le oferi acestora tot confortul de care au nevoie. În majoritatea situaţiilor când angajaţii sunt nevoiţi să lucreze într-un spaţiu închis, aceştia ori nu se pot acomoda, ori în timp, întâmpină dificultăţi în realizarea sarcinilor pe care le au de îndeplinit, din mai multe motive, printre care rutina şi repetivitatea. Când este nevoie ca aceştia să îşi utilizeze creativitatea şi au o poziţie în departamentele artistice, este foarte dificil, ca lider, ca angajat, să obţii rezultatele dorite, datorită lipsei de inspiraţie şi a inovaţiei scăzute. Ai în vedere:

  • Atmosfera de la birou influenţează foarte mult starea de spirit şi favorizează creativitatea, sporind ritmul de lucru şi calitatea materialelor realizate. Ajută foarte mult când oamenii sunt de vârste apropiate, au centre de interes comune, iar dimineaţa la ceai şi cafea, aceştia încep ziua într-o notă morală ridicată. Observă şi întreabă ce preferinţe au în privinţa spaţiului de lucru, dacă îi avantajează un spaţiu deschis sau închis, dacă îi ajută muzica şi comunicarea open-air sau nu, ajutându-i să se simtă confortabil din cât mai multe puncte de vedere.
  • Curăţenia periodică este foarte importantă nu doar din motive de igienizare, medicale, ci şi prin ambianta locului de muncă. Ea conferă o imagine vizuală de ansamblu, organizată, motivând atât angajaţii să menţină un echilibru în spaţiul personal cât şi clienţi să investească într-o firmă impecabilă, din toate punctele de vedere. Asigură-te că atât geamurile, cât şi mobilierul sau podeaua sunt impecabile, folosind pentru curăţenie produse de calitate precum aspiratoare profesionale , soluţii speciale şi un personal devotat.
  • Protejarea sănătăţii angajaţilor este importantă pentru unitatea echipei, deoarece scade rata schimbării angajaţilor şi păstrarea unui nucleu care, pe viitor va avea un randament mult mai mare şi se va motiva de la sine. Factori precum lumina, mirosul sau comoditatea pieselor de mobilier (scaune, canapele, birouri) ajută nu doar la un decor interior perfect şi la o ambianţă ideală, ci şi la crearea celor mai bune condiţii de lucru care ajută la dezvoltarea echipei şi creşterea randamentului. Dacă îţi doreşti o ambianţă deosebită, comandă acum odorizante de cameră, pentru că aerul din birou să fie împrospătat constant.

Mediu de recreere pentru job-urile creative

Pentru că rezultatele unei echipe axate pe crearea de conţinut artistic, cât mai unic, să fie pe măsură aşteptărilor, aceştia au nevoie de inspiraţie şi motivaţie. Ideile bune nu se găsesc într-un spaţiu restrâns, perfect şi impecabil, ci în evenimentele diverse care îi înconjoară, care îi ajută să dezvolte o idee banală într-una extraordinară.

Dacă îţi doreşti să oferi un mediu cât mai plăcut pentru echipa ta, gândeşte-te la proiectarea unui spaţiu de recreere, care să conţină diverse accesorii, amenajări destinate relaxării şi brainstorming-urilor, precum fotolii puf, o cafenea modernă cu un design pe măsură, plin de stil şi culoare, leagăne speciale pentru interior ori o terasă (acoperită pentru vremea capricioasă), unde îşi pot odihni privirea şi se pot bucura de aerul curat.

Deşi este foarte importantă imaginea externă a firmei şi publicitatea de care aceasta beneficiază, un factor foarte important în longevitatea şi succesul sau este reprezentată, aproape în aceeaşi măsură, este partea umană – conducerea şi angajaţii. Aceste două entităţi administrative nu pot exista sau funcţiona una fără cealaltă, de aceea, este esenţial ca între ele să fie o comunicare cât mai deschisă şi amănunţită asupra situaţiilor întâmpinate şi a proiectelor ce implică direct ambele părţi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here